Stegt torsk

Stegt torsk

Ingredienser:
• 1 stort Løg
• 500g Persillerødder
• 3 stk Laurblade
• 1/2 bredbladet Persille
• Salt/Peber
• Vand
• 200g Jordskokker
• Lidt Olie

Fremgangsmåde:
1. Skræl løget og skær det i mindre stykker, skræl persillerødder og skær dem i mindre stykker.
2. Kom lidt olie i en gryde, sauter løgene i 1-2 min uden de får farve. Kom persillerødderne i.
3. Hæld vand i, så det dækker urterne, kom laurbær-bladene i og lad det koge i 15 min til de er møre.
Tilsæt den rensede persille og lad det koge 1 min mere.
5. Fjern laurbærbladene og kom persillerødderne/løgene/persillen i en foodprocessor eller blender med halvdelen af væden.
Blend det hele og hæld mere væde i, til det bliver en pure/sovs. Smag til med salt og peber.
6. Jordskokkerne renses og skrælles, skæres i skiver.
7. Varm en gryde op, kom lidt olie i og steg dem til de er møre, der skal være "bid" i dem.
8. Skær torsken ud i mindre stykker og varm en pande op med lidt olie og steg torsken til den er fast og hvid (den skal være saftig). Krydres med salt og peber.
9. Torsken anrettes på persillerodspuréen sammen med de stegte jordskokker, og de brune ris serveres ved siden af.