Ingredienser:
• 2 1/2 dl Vand
• 1 liter Sødmælk
• 3 dl Grødris
• ½ tsk Salt
• 150g Sukker
• 2 tsk Vaniliesukker
• 1/2 liter Fløde
• 200-250g Mandler
Fremgangsmåde:
Vandet hældes i en gryde og sættes til at koge op.
Risen hældes i vandet, når dette koger.
Der skal røres i det til risene bliver lidt klistrede.
Salt hældes i.
Ca. 3/4 af mælken tilsættes langsomt.
Når grøden igen koger skal den tages af og pakkes ind i et håndklæde og en dyne.
Her skal den stå i en time.
Der skal røres igen. Hvis grøden er for stiv skal der tilsættes lidt mere mælk.
Grøden skal nu køles hurtigt ned ved at sætte den i køkkenvasken og fylde vasken med koldt vand.
Når grøden er kold hældes den over i en skål og stilles i køleskabet.
Når grøden har stået natten over røres der efter for at se om den er for stiv.
Hvis det er tilfældet tilsættes lidt mælk.
Vanillien og sukkeret hældes i.
Fløden piskes og tilsættes.
Mandlerne skal først skoldes, smuttes og tilsættes ca 1/2 til 1/1 dag før spisning.