Ingredienser:
• 25g Gær
• 2 dl Lunt vand
• 2 1/2 dl Mørk Pilsner (Classic)
• 75g Valnøddekerner
• 1/2 dl Olie (helst valnøddeolie)
• 1 1/2 tsk Salt
• 1 spsk Sirup
• 300g Sigtemel
• 375g Hvedemel
Fremgangsmåde:
Rør gær, vand og øl sammen i en bageskål.
Hak valnødderne ret fint og tilsæt denm sammen med olie, salt, sirup, sigtemel og næsten alt hvedemelet.
Ælt dejen godt og kom mel i, til konsistensen er passende, men endelig ikke for fast.
Ælt dejen godt igennem på bordet. Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i ca. 2 timer.
Ælt dejen let igennem og form den til 1 stort brød, 1 mindre brød og 2 flutes eller 4 flutes.
Lad det efterhæve på pladen i ca. 1/2 time.
Drys brød, flutes eller boller med mel og bag brødet i ca. 30-40 minutter ved 225 grader på nederste rille.
Flutes og boller i ca. 12-15 minutter på midterste rille.
Tiden afhænger af bollernes størrelse.