Ingredienser:
• 400g Hvedemel
• 200g Knækkede hvedekerner
• 100g Groft rugmel
• 100g Grahamsmel
• 50g Gær
• 3 dl Mælk
• 3 dl Vand
• 2 tsk Salt
Fremgangsmåde:
Kog de knækkede hvedekerner i de 3dl. Vand i 2-3 min.
Lad blandingen afkøle til håndvarm. Tilsæt mælken og gæren.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen tl den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 20 min.
Slå dejen sammen, kom den i en rugbrødform, eller form den til to kugler, som hviler tildækket i 10 min.
Hvis dejen er formet til 2 kugler, skal disse nu formes til to runde brød og sættes på en bageplade.
Lad brødet efterhæve ca. 30 min tildækket og lunt.
Pensl brødene med sammenpisket æg.
Bagtid: 25 min. ved 225 grader.