Ingredienser:
• 125g 4 Kornsblanding
• 60g Hørfrø
• 60g Grahamsmel
• 4 dl Kogende vand
• 50g Gær
• 1 dl Ymer
• 1 1/2 tsk Salt
• 1 tsk Sukker
• 400g Hvedemel
Fremgangsmåde:
4 kornsblanding, hørfrø og grahamsmel kommes i en skål og tilsættes kogende vand.
Lad det Stå i ca. 2 timer.
Gær, ymer, salt, sukker og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Dejen stilles til hævning et lunt sted ca. 3/4 time.
Dejen slås ned og formes til 3 flutes. ca. 390 g. hver.
Dejen sættes til efterhævning på pladen ca. 15 min.
Dejen ridses og pensles med vand.
Bagetid: 20- 25 min. ved 200 grader.
Bages på midterste ovnribbe.