Ingredienser:
Grøden
• 2 1/2 dl Vand
• 1 liter Sødmælk
• 3 dl Grødris
• 1/2 tsk salt
Kagerne
• 4 spsk Hvedemel
• 4 spsk Sødmælk
• 4 Æg
• 2 spsk Sukker
• 2 tsk Vaniliesukker
Fremgangsmåde:
Vandet hældes i en gryde og sættes til at koge op.
Risen hældes i vandet, når dette koger.
Der skal røres i det til risene bliver lidt klistrede.
Salt hældes i.
Ca. 3/4 af mælken tilsættes langsomt.
Grøden koges ved lav varme indtil den er færdig (ca. en halv time til tre kvarter)
Grøden sættes til hurtig afkøling i koldt vand.
Mel og mælk røres sammen og røres derpå i grøden.
Æggene piskes sammen og tilsættes.
Dejen smages til med sukker og vanille, evt. kardemomme, citronskal eller muskat.
Smelt margarinen på en varm pande, når den bobler op og er lysebrun lægges dejen på i klatter.
De bages lysebrune på begge sider.