Sønderjysk Honningkage

Sønderjysk Honningkage

Ingredienser:
Bund:
• 125g korender
• Saft af 1 stk. appelsin
• Saft af 1 stk. citron
• 250g sukker
• 200g Honning, stuetempereret
• 125g smør, stuetempereret
• 4 Æg
• 300g mel
• 40g kakao
• 2 tsk bagepulver
• 2 tsk stødt kanel
• 1 tsk stødt Nellike
• 1 tsk stødt Ingefær
• 1 tsk stødt Kardemomme
• 125g smuttede og finthakkede mandler
Fyld
• 1 stk Vaniljestang, Polynesisk
• 200g Marcipan, ren rå
• 150g tørrede Abrikoser
• 75g Sukker
• 3 dl Vand
• Saft af 1 stk appelsin
• Saft af 1 stk citron
Overtræks-Ganache
• 250g God, mørk chokolade, ca. 60%
• 1,5-2,5 dl Piskefløde
Pynt
• 30g mandler
• 20g usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde.
Bund:
1. Kog mandlerne. Smut og fint hak dem.
2. Hæld korenderne op i en skål
  a. Riv skallen fra citronen ned i skålen og mas saften af den deri.
  b. Skær appelsinen over i 2 halve. Riv den halve skallen fra hele appelsinen ned i skålen og mas saften fra den halve deri også.
  c. (saften fra den anden ½ appelsin skal bruges til, at presse ud over honningkagebunden, når kagen skal lægges sammen).
  d. Lad korenderne trække en times tid.
3. Stuetempereret smør, sukker og stuetempereret honning røres luftigt med en håndmikser.
4. De stuetempererede æg tilsættes roligt og lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet.
  a. Hvedemel, kakao, bagepulver og alle krydderierne blandes og sigtes ned i dejen.
  b. Dette vendes forsigtigt sammen med de hakkede mandler, de udblødte korender, samt saften fra dem.
5. Smør springformen med en anelse neutral olie og fordel dejen heri.
6. Bages ved 180 grader i ca. 60-70 minutter!
7. Afkøl kagen helt og befri den fra formen. Flæk den i to.
8. Bunden skal nu stå køligt i ca. 3 uger.

Fyld:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker og de øvrige ingredienser kommes op i en gryde og koges under låg, til abrikoserne er møre. (ca. 20 min. kogning).
Blend massen let så den bliver ensartet.
Fyldet stilles koldt.
Bunden skæres over i to eller tre dele i passende dele.
Saften klemmes fra en halv appelsin ud på den overskårne bund.
Det kolde fyld smøres på den nederste bund og toppen lægges på.
Pres let så bunden fæstner til fyldet.
Kagen stilles tildækket i køleskab i op til 5 dage, inden den overtrækkes med ganachen.

Ganache:
Chokoladen hakkes fint og kommes op i en lidt stor skål.
Fløden opvarmes til lige før det koger og gryden tages af varmen.
Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen, og der røres godt med en ske eller en dejskraber til massen bliver blank.
Tilføj langsomt resten af den varme blanding og rør til ganachen er homogen og blank.
Hæld den lune ganache ud over den sammenlagte og kolde honningkage.
Fordel den flydende ganache med en palet, så både side og top op har ganache i et jævnt, tyndt lag.
Drys med de hakkede mandler og pistacie.