Fransk Lagkagestang

Fransk Lagkagestang

Ingredienser:
Bund:
• 200g (ca. 3dl.) Nøddekerner
• 1/2 tsk Bagepulver
• 4 Æggehvider
• 2 1/2 dl. Sukker
Pynt:
• 3 dl. Piskefløde
• 1 pose frosne brombær

Fremgangsmåde.
1. Rist nødderne i en bradepande i ovnen ved 175 grader et par min. Det fremhæver nøddesmagen. Ryst bradepanden et par gange undervejs. Du kan også riste nødderne på en tør stegepande. Ryst panden hele tiden.
2. Læg dem i et viskestykke eller et stykke køkkenrulle og gnid dem, så skallerne løsnes.
3. Hak derefter nødderne groft. Det kan gøres i en morter nogle stykker ad gangen eller i foodprocessoren. Bland de hakkede nødder med bagepulver.
4. Pisk æggehviderne til hårdt skum, gerne med el-mikseren.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
Fortsæt med at piske til dejen er blank og hvid.
5. Læg bagepapir i bunden af en bradepande, 20x30 cm.
6. Vend de hakkede nødder i marengsmassen.
Bred massen ud i bradepanden, men ikke helt ud til kanten.
Lad 1 cm stå.
7. Bag marengsmassen midt i en 150 grader varm ovn i ca. 40 min.
Marengsmassen skal få lidt farve.
Lad den køle af i formen.
8. Vend marengsmassen ud på en rist .
Træk bagepapiret af.
Den bunden i to.
Vent med at lægge bundene sammmen til lige før serveringen.
9. Pisk fløden til skum.
Sprøjt eller smør lidt af flødeskummet ud langs kanterne på den ene bund.
Fyld mellemrummet med godt afdryppede bær.
Læg den anden bund på.
10. Pynt med flødeskum og bær. Server straks.