Hummus

Hummus

Ingredienser:
• Ca. 300g kogte/150g ukogte kigærter.
• 1/2 til 3/4 dl Tahin.
• Saft fra en Citron.
• 1 fed hvidløg.
• 1/4 dl god mild Olivenolie.
• 1/2 tsk Spidskommen.
• 1/2 tsk Salt.
• Vand til en tilpas glat konsistens.

Fremgangsmåde:
Hummus kommer fra mellemøsten, hvor kikærtepuréen er en klassisk forret og snack.
Kan bruges som dip til forretter eller smøres direkte på brød.
Kan også bruges som ”side dish” til alm. hovedretter m. fx lammekød eller oksekød.

Mos kikærterne i en blender/køkkenmaskine sammen med citronsaft,
hvidløg, tahin, spidskommen, salt, lidt af olien – og vand, bare lidt ad gangen,indtil man har en pæn konsistens.
Hummusen skal være tilpas fast, til at man kan forme den til en ca. 2 cm. høj rund cirkel.
Lav en let fordybning i midten.
Over hummusen hældes med rund hånd en rigtig god olivenolie, og man pynter m. hakket persille/+ evt. citronbåde.