Ingredienser:
• 350g Hvedemel
• 240g sigtemel
• 150g fuldkornshvedemel
• 4 dl kogende vand
• 1,5 dl kærnemælk
• 50g gær
• 2 spsk olie
• 1,5 tsk salt
Fremgangsmåde:
Fuldkornshvedemelet og det kogende vand røres sammen. Det stilles til afkøling i en time.
Kærnemælken tilsættes, og gæren udrøres heri.
Olie, salt og melet tilsættes og æltes godt sammen.
Dejen hæver tildækket i ca. en time ved stuetemperatur.
Luften slåes ud af dejen. Der formes nu 20 små brød, som stilles på en bageplade.
Brødene efterhæver tildækket i ca. 20 min. ved stuetemperatur.
Brødene kan evt. pensles med sammenpisket æg.
Brødene bages i forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 220 grader.